Since 1952

Gratis ORC meting

Een beetje wedstrijdzeiler is er niet tevreden mee; zijn SW rating. En is 'ie dat wel, dan klopt zijn rating waarschijnlijk niet. Een nauwkeuriger handicapsysteem is de ORC rating. En dit jaar bieden we je - in samenwerking met het Watersportverbond - een gratis ORC Owners Declared meetbrief aan én een gratis meting! Ja Sinterklaas is vroeg dit jaar.

Het begint met een ORC Owners Declared meetbrief aan te vragen. Deze simpele versie van de ORC rating maakt gebruik van bestaande gegevens van jouw boot die jij zelf opgeeft. In die zin lijkt het een beetje op een SW rating, maar het is al nauwkeuriger. Deze ORC Owners Declared is geldig tot en met maart 2018.

Maar wat heb ik daar aan?

Rustig. Wacht. Vervolgens bieden we een gratis groepsmeting aan. Binnenkort komt Leo van Raam naar Jachthaven Naarden om je boot en zeilen op te meten. Met deze gegevens wordt je ORC declared dan in maart 2018 omgezet naar een volwaardige ORC rating. Je bent dan voor de prijs van een verlenging (€ 90) officieel gemeten en kan meedoen aan alle serieuze ORC wedstrijden in Nederland. Maar belangrijker, je hebt een rating die klopt en je weet precies wat je snelheid zou moeten zijn bij een bepaalde wind en koers. En uiteindelijk vertaalt dit zich ook door naar je SW rating. Want die is gebaseerd op ORC meetbrieven. En als je meedoet heb je de meest nauwkeurige ORC meetbrief van jouw boot. Zoiets moet je gewoon een keer doen. De Spoom, Fram, Brizo, Fair Wind, Black Pearl, Lyra, Clara, Basseroet en Kyan gingen je al voor.

Deze tabel zit bij je meetbrief en geeft aan hoe hard je eigenlijk kunt varen met welke windsterkte en windhoek.

De voordelen op een rij

  • Je krijgt een nauwkeurige(re) rating
  • Je krijgt een VPP van je boot en weet wat je targetspeeds zijn
  • Je kunt volgend jaar (na verlenging) een heel jaar lang ORC wedstrijden varen
  • Je SW-rating wordt ook nauwkeuriger
  • Omdat het nu gratis is

Okay wat moet ik doen?

Laat ons weten z.s.m. weten of je A) een gratis ORC Declared meetbrief wilt. B) Mee wilt doen aan de groepsmeting (en dus ook volgend jaar een officiele meetbrief wil). Dat doe je door een mailtje te sturen naar de wedstrijdcommissie.

Deze boten doen mee:

Viva la Vida Saffier 26 Hans Spee
Jip Dehler 28 Janneke van Hemert
Jive J80 Bart de Rooij
Quest Dehler 25CR Han van Nes
Wolk Mallard Start 7 Steven Stoffers
Juul J80 Bernard Holsboer
jPod J24 Patrick Kroon
Pallas Feeling 286 special Jan Willem van Zuthem
Klaver 4 Van der Stadt 25 Maurice van der Putten
Orion Bonita 767 Dick de Kruijk
Jeanne Jeanneau Poker 27 Ivo Koopmans

Ahoy!

P.S. Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd mailen. Floris zal je vragen beantwoorden.

Save

Save

Save

Save

About the Author

By f.cornelissen / Administrator, bbp_keymaster on sep 22, 2017

Spring naar werkbalk