Since 1952

Zeeroeien

Sinds 2005 heeft de vereniging weer een actieve roeiafdeling. Binnen de Roei- & Zeilvereniging houden ruim 50 roei(st)ers zich bezig met het zeeroeien, ofwel roeien op open water. Hiervoor zijn speciaal ontwikkelde "yole de mers" aangeschaft: zelflozende boten en dus veilig voor het roeien op open water zoals het IJsselmeer.

De leden beschikken thans over een drietal boten: de Gooimeermin: een gestuurde 4, de Zoute Louise: een ongestuurde 2, de Kleine Johannes: een (oefen)skiff. De boten liggen in de Jachthaven Naarden, waar we kunnen beschikken over een trailerhelling en een eigen roeivlot en opslag voor de riemen.

Sportief

Het merendeel van zeeroeiers roeit wekelijks in ploegverband 1 tot 2 uur. Bij enkele ploegen staat het sportieve voorop: zij roeien in stevig tempo over grotere afstanden en nemen deel aan wedstrijden.

Gezelligheid

Bij de meeste ploegen staat echter de gezelligheid hoog aangeschreven: zij roeien veelal naar Muiderberg of Huizen en drinken samen een kop koffie alvorens weer naar huis te roeien ("koffieroeiers").

Oproep voor meer roei-deelnemers

Lijkt het u ook leuk om op open water te roeien? Laat het ons weten. Wij helpen u graag het roeien onder de knie te krijgen. De andere roeiers kunnen u vertellen wat een leuke sport het is, zomer en winter! En altijd met een voldaan gevoel terug in de haven.

Neem contact met ons op over het Zeeroeien
Voornaam
Achternaam
(klik hier om onderwerp toe te voegen)
.

Twee roeiverenigingen

In Naarden zijn nu twee verenigingen waar geroeid kan worden:

  • Zeeroeien op het IJsselmeer en de randmeren bij onze Zeil- en Roeivereniging 'Naarden',
  • Roeien in de vestinggrachten bij de Roeivereniging Naarden (door sommigen ook wel "slootroeiers" genoemd).

Een aantal van onze zeeroeiers is lid van beide verenigingen. Om bij ons te mogen roeien dient men lid te zijn van onze vereniging.

Gezellig roeien in dit geval op de Eem
Ook wat voor u?
zeeroeien
Zeeroeien

Zo spannend kan het zijn op zee.

Spring naar werkbalk