Update wedstrijdcommissie juni

Wat was het een mooie zeilavond gisteravond. De uitslag kwam helaas wel wat laat door. Uiteindelijk bleek ik (Floris) de enige van de wedstrijdcommissie ter plaatse en laat ik nou nét de persoon zijn die helemaal niks van dat sailwave programma snapt. Gelukkig was daar Rob v/d Akker en konden we toch nog jullie gezeilde tijden verwerken. Dus even in koor: Bedankt Rob! De uitslagen staan hier.

 

Foto’s van het startschip

Doordat de uitslag zo laat was, hebben een aantal van jullie de huishoudelijke mededelingen gemist. Allereerst wil ik nogmaals het startschip bedanken, vooral omdat ze heel veel foto’s hebben gemaakt. 184 om precies te zijn! Daar waren ze zo druk mee dat ze een minuutje of anderhalf te laat op de finishplek lagen, maar het is Chris & Co van de Njord vergeven. Bedankt voor de foto’s (wederom in koor).

 

BAM!

Helaas waren er gisteravond ook wat aanvaringen. Doordat we een vaste startlijn hebben en de GM 60 ook in iedere wedstrijd wordt gerond, komen er uitzonderlijke situaties voor. Vaak, zoals gisteren, gebeurt het dat één kant van de startlijn bijzonder gunstig is en daar wil het gros starten. Als iemand dan ook nog probeert een indring start te maken, is het wachten op averij. Wees je daarvan bewust. Als je indringt of als je de bovenste boot bent, kun je makkelijk uit de start gedrukt worden. De onderliggende boten mogen je namelijk allemaal eruit loeven. Probeer dan niet alsnog je start te halen door je boot tussen de ton en de onderliggende boot te persen, maar kies eieren voor je geld en passeer de ton aan de verkeerde kant, draai om en start opnieuw. Het voorkomt een hoop geschreeuw, scheve gezichten en scheve preekstoelen.

Wat ook helpt is dat de andere klassen het startgebied moeten vermijden als de voorgaande klasse aan het starten is. Dus vanaf 19:20u (vijf minuten sein J/80s) moeten de SW-A, -B en -C wegblijven uit het startgebied. Vanaf 19:25u (start J/80’s en vijf minuten sein SW-B en -C) mogen de B en C klassen de startingbox in en moet de SW-A vrijblijven. Dit geeft de startende vloot meer ruimte en vrije wind.

En de beste stuurlui staan zeker niet aan wal, want ook ik had een aanvarinkje bij de GM60 met de Basseroet. Ook daar was verwarring door de onorthodoxe aanvliegroute. Enfin, moraal van het verhaal; probeer niet altijd op het scherpst van de snede te zeilen. We hebben 22 woensdagavonden en dan kun je beter een keertje slecht starten, een rondje draaien of ruimte geven, dan zes weken op de kant staan met schade.

 

Pak je agenda

Gelukkig is er ook leuk nieuws.  Zoals de aankomende Eemdelta Race zaterdag 1 juli. Georganiseerd vanuit R&ZV Naarden, drie tot maximaal vier wedstrijden hier op het Gooimeer en ook nog eens open voor alle andere zeilers en verenigingen. En met een gezellige barbecue na afloop. Inschrijven dus!

Voor de solisten en two handed crews onder ons organiseert WSV Almere-Haven al ruim 25 jaar de Eenzame Noordrace. 50 mijl mijmeren over het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. Van Almere-Haven naar Broekerhaven en terug. Absoluut de moeite waard en inschrijven kan nog. Moet je wel opschieten want de ENR is al 10 juni a.s.
En had je de Pampus Regatta al in je agenda staan? Die is pas 9 & 10 september, is nog ver weg en waarschijnlijk is je agenda nog leeg. Dus geen excuses!

Tot woensdag.

 

Groet Floris

Save

About the Author

By f.cornelissen / Bbp_participant on jun 01, 2017

Spring naar toolbar