Niet vergeten: Inschrijven voor de Pampus Regatta

De Pampus Regatta op 9 en 10 september a.s. mag je lid van R&ZV Naarden niet missen. En al helemaal niet als je meedoet aan de WAC (dan is het gewoon verplichte kost). Voor wie de leukste regatta van het Noordelijk halfrond nog niet kent, zal ik het nog even kort uitleggen.

De Pampus Regatta is de samenvoeging van de Trintelrace (1957) van Zeilvereniging Het Y en later co-organisator WSV Flevomare, en de Hooikist Race (1983) van Roei- en Zeilvereniging Naarden. De Hooikist Race bestond uit up & down wedstrijden. En die worden nog steeds gevaren op de zaterdag van de Pampus Regatta. De Trintelrace was een lange baan wedstrijd. En die wordt nu gevaren op zondag.

De combinatie spreekt veel zeilers aan en de doordat we deze regatta met drie enthousiaste verenigingen organiseren hebben we sinds het begin in 2014 altijd zo’n 80 boten aan de start.

Tussen de zaterdag en zondag zit de zaterdagavond. Dat is niet anders bij de Pampus Regatta. Hoewel, deze zaterdagavond is doorgaans iets gezelliger dan je ‘regular’ zaterdagavond. Een steigerborrel, gevolgd door een barbecue en dan livemuziek die ook dansbaar is, blijkt een gouden formule. Het gevolg is dat we om middernacht, na enkele toegiften van de band, toch echt terug naar onze boot moeten. Vorig jaar wisten Team Windrose, maar vooal de bemanning van de Comodo de vloer te vullen. De Spoom en Team Fram deden ook gezellig mee en het werd een legendarische avond die om 05:00u in het centrum van Amsterdam eindigde.

De zondagochtend is voor sommige zeilers dan ook even doorbijten. Maar de beste remedie tegen een kater is wel de zeilen hijsen en de wind door de haren. En met de lange baan wedstrijd kun je iets relaxter varen. Na deze race is er nog een uitslag met prijzen voor de verschillende klasse winnaars en de Jan Arts Trofee.

Jan Arts (zeilvereniging Het Y), mede-bedenker en organisator van de Pampus Regatta, is binnen de Pampus Regatta onvervangbaar. Hij was de bedenker van de naam. “Waarom noemen we het gewoon niet de Pampus Regatta?!”, riep hij tijdens ons eerste overleg met zijn kenmerkende Amsterdamse tongval. Om hem te eren is er nu de Jan Arts Trofee. Een prijs voor het beste verenigingsteam. Want naast winnaar in je klasse worden, kun je ook de met drie boten van dezelfde vereniging tegen andere verenigingen strijden. Vorig jaar wonnen wij (R&ZV Naarden) deze prijs.

De Pampus Regatta is 9 en 10 september a.s.. Dus schrijf gauw in en mis het feestje niet! De hele regatta kost 40 euro. Doe je alleen zaterdag of zondag mee, dan betaal je 35 euro. Alles wat je wilt weten vind je op www.pampusregatta.nl.

Zie je aan de start!

Save

Save

Save

About the Author

By f.cornelissen / Bbp_participant on aug 28, 2017

Spring naar toolbar