Frostbite Cup voor kajuitjachten

Elk najaar gaat de boot met goede voornemens op de kant. ‘Dit jaar ga ik echt de onderkant kaalhalen’ of ‘We doen de antifouling al voor de winter erop’. Maar ondanks de goede voornemens ligt je boot vaak tot maart te niksen onder een landbouwzeiltje en wacht je op de eerste warme weekenden waarop je die epoxy wel kunt verwerken. Intussen zie je nog een paar mooie herfstdagen met een heerlijk laag zonnetje en mooi lopend windje. Sterker nog, met die Nederlandse winters kun je zelfs met Kerst prima zeilen. Was het vorig jaar niet 13 graden boven nul in de kerstvakantie?

Zeil lekker door!

“Waar wil je naartoe?”, hoor ik jullie denken. Nou, dat zal ik vertellen. Waarom verleng je je zeilseizoen niet even een paar maandjes. Precies die maanden dat je toch niks aan de boot doet, er nog mooie zeildagen zijn en het nog niet vriest. Ik nodig jullie van harte uit om deel te nemen aan de Frostbite Cup.

In tegenstelling tot de J/80’s varen we maar drie wedstrijden (zaterdag 7 oktober, zondag 5 november en zondag 3 december). En niet 4 up-down races per dag, maar één lange baan wedstrijd van ca 4 tot 5 uur over het Gooimeer en Markermeer. Dat is de opzet van de Frostbite Cup toerklasse.

Mooie dagen en een gezellige aftersail tijdens de Frostbite Cup.

Team Fram en Team Lyra doen al mee. Maar we hebben een beetje draagvlak nodig. Vanaf 10 boten gaat deze klasse door en verlengen we het zeilseizoen en verdubbelen we de pret. Net als bij de J/80s staat de Frostbite toerklasse open voor alle kajuitboten die onder de Hollandse Brug door kunnen. Dus ook van andere verenigingen.

Waarom meedoen:

 1. 1x per maand lekker zeilen
 2. Geen last meer van wier
 3. Doorgaans leuke zeilcondities (lees wind)
 4. Verleng het seizoen
 5. Je doet toch niks aan de boot tot eind maart
 6. Je traint lekker door in de winter
 7. Gezellige aftersail met de J/80 club
 8. Stoere verhalen met Sinterklaas en Kerst

Laat je horen

In eerste instantie willen we weten of je er überhaupt oren naar hebt. Dus laat hier weten of je ‘geïnteresseerd’ bent. Zoals gezegd gaat het door vanaf 10 boten.

Het concept

 • Drie wedstrijddagen in oktober, november en begin december
 • Een indewindse start op het Gooimeer en via de bovenboei naar de lange baan op het Markermeer
 • Circa 4-5 uur zeilen.
 • Inschrijfgeld € 60  (waarvan € 30 borg als je twee of alle wedstrijden meedoet)
 • SW en/of ORC klasse
Doe mee

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

About the Author

By f.cornelissen / Bbp_participant on aug 29, 2017

Spring naar toolbar