The winner takes it all

Gisteravond was de laatste wedstrijd van onze Woensdagavond Competitie. En ondanks dat we een record aantal van 22 wedstrijden hebben gevaren dit seizoen, was de strijd nog niet gestreden. In vrijwel alle klassen viel er nog niets te winnen, en dus voor de ander te verliezen.

In de SW-A ging de strijd om de nummer één positie tussen de Klaver 4 en de Flyer. En met slechts anderhalf punt achterstand op de Klaver 4 kon de Flyer overall winnaar worden door van de Klaver 4 te winnen. Maar dat feestje ging niet door. De Klaver 4 voer ijskoud een paaltje en Maurice van Putten en bemanning werden daarmee klassenkampioen in de SW-A. Tweede werd Jasper Ravesteijn met zijn Flyer en op de derde plek eindigde de Lyra van Hans Hentzepeter.

V.l.n.r. Jasper, Maurice en Hans

In de SW-C stond de Spoom op eenzame hoogte. What else is new? En ook de Brizo stond stevig op een tweede plaats. Pas op de derde plaats werd het spannender. Hoewel de Viva la Vida van Hans Spee & Co deze plek bezet hielden, stond Team Fram van yours truly daar 4,7 punten onder. Om die derde plek te veroveren moest de Fram drie posities boven de Viva la Vida eindigen in de laatste race. Beiden teams haalden alles uit de kast maar Fram trok aan het langste eind en werd op de valreep derde. En natuurlijk heb ik daar een heel verslag over geschreven op teamfram.nl.

V.l.n.r. Edwin, Jørgen & Leo en Floris.

Kan het nóg spannender?

Jazeker. In de J/80 klasse kon de Juul nog eerste worden door simpelweg van de Joyride te winnen. Hoewel dat een stuk moeilijker blijkt in de praktijk. Daarachter maakte de Sjees nog kans op de derde plek, die door de Njord werd bezet. Kortom, de hele top vier was nog onbeslist voorafgaand aan de laatste race. Maar de Joyride van Roel & Torsten hield stand, waardoor Bernard Holsboer en crew genoegen moesten nemen met een tweede plaats. De Njord werd tot hun eigen verbazing afgetroefd door de Sjees van Sjoerd Jan Ribberink. Een paar fuckups waren genoeg voor het verlies van een podiumplaats voor Bram Adema en crew.

V.l.n.r. Bernard, Torsten & Roel en Sjoerd Jan.

In de SW-B klasse was het minder spannend op de laatste race dag. Maar desalniettemin hebben de Sixtijn en Climax een mooie strijd geleverd dit seizoen. De Climax van Jeroen Nuesink werd eerste overall, gevolgd door de Sixtijn van Bart Hermelink. Op de derde plek eindigde de Basseroet van Jeroen Muller. Iedereen nogmaals van harte gefeliciteerd!

V.l.n.r. Bart, Jeroen N. en Jeroen M.

 

Eat sleep sail repeat

Nu de WAC voorbij is, lijkt het einde van het seizoen in zicht. Maar net als deze tekst, gaan we nog even door. Allereerst met de Pampus Regatta aanstaand weekend. En met zo’n 20 deelnemers uit Naarden belooft dat een gezellig feestje te worden.

Volgende week wordt de HH Cup gevaren en varen de klassenkampioenen allen tegen elkaar in de huur Randmeren en strijden om de felbegeerde titel ‘Clubkampioen R&ZV Naarden’. En ja, dan mag je jezelf toch echt de beste zeiler van de club noemen. De andere boten varen in één grote klasse tegen elkaar en strijden om de Hennie Hoenselaar Wisseltrofee. En natuurlijk die ferme handdruk van Hennie zelf. We starten om 19:30u GPS tijd. De Windrose zal een startsein geven, maar vaart zelf ook mee. Je noteert je eigen finishtijd en idealiter die van de boot voor je een achter je.

Daarna gaan we vrolijk verder met de Pinguin Cup van Almere-Haven en die sluit weer naadloos aan op onze eigen Frostbite Cup. En die is dit jaar niet alleen voor J/80’s maar ook voor kajuitzeiljachten (SW/ORC). In de J/80 klasse hebben zich al zo’n twintig stuks ingeschreven, wat een recordaantal is voor Naarden, maar ook binnen deze klasse lange tijd geleden is (of is dit zelfs een first in Nederland?).

De J/80’s weten inmiddels wat ze kunnen verwachten, maar wil je als niet J/80 zeiler weten wat we voor je in petto hebben, lees dan deze post even.

Das war einmal

En gisteren namen we ook afscheid van een paar belangrijke mensen. Natuurlijk ‘ons Franske’. Een groot gemis voor de wedstrijdcommissie, maar gelukkig blijft hij wel bij ons zeilen en organiseert hij sowieso nog komende Frostbite Cup. Ook stonden we even stil bij het vertrek van Iet en Wim Piet. Onze trouwe steun en toeverlaat achter de bar. En hoewel ze een stapje terug doen, zullen we ze nog zeker tegenkomen op de club.

Dus eigenlijk nu de WAC voorbij is kunnen we zeggen dat we op de helft zijn. Ik zou sowieso die woensdagavond nog vrijhouden deze winter. Want naast een lezinkje hebben we nog meer ideeën om onze bieromzet te verhogen. En daar gaan jullie ons bij helpen. Reken maar.

Ahoy!

Floris

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

About the Author

By f.cornelissen / Bbp_participant on sep 07, 2017

Spring naar toolbar