Yes we’re hiring!

We zoeken iemand die gek is van wedstrijdzeilen. Je hoeft niet een goede wedstrijdzeiler te zijn, maar je vindt het wel net zo leuk als… eh… Ja, eigenlijk vind je niks leukers.

In de wedstrijdcommissie kunnen we nog wel een paar crew members gebruiken. Man, vrouw of iets daar tussenin, dat maakt niet uit. Ervaren of beginner, ook dat maakt niet uit. En je hoeft echt geen wedstrijdboot te hebben. Een zware toerboot kapitein is even welkom als een J/80 voordekker. Iedereen is dus eigenlijk:

Binnen de wedstrijdcommissie zijn er verschillende taken. Maar jij bepaalt zelf wat je doet. Het kan het organiseren van een lezing zijn, het berekenen van de uitslag of de boeien in het water leggen bij de Frostbite Cup. Het is natuurlijk mooi meegenomen als je een beetje kunt schrijven, een regelneef bent of een mooi postertje uit je laptop schudt. Vergaderen doen we zo min mogelijk. E-mail en whatsapp zijn onze voornaamste communicatiemiddelen. Af en toe komen we even bijelkaar voor of na de woensdagavond competitie, dat scheelt vaak een vergadering.

 

Wat doet de wedstrijdcommissie eigenlijk?

Ons voornaamste doel is om elke zeiler net zo gek van wedstrijdzeilen te maken als wij zelf zijn. De promotie van wedstrijdzeilen binnen en buiten onze vereniging is daarom essentieel. Natuurlijk hebben we ook een aantal wapenfeiten. We organiseren de WAC, Pampus Regatta (i.s.m. Zeilvereniging Het Y en WSV Flevomare) en de Frostbite Cup (winterwedstrijden J/80 en ORC). Daarnaast organiseren we 1 à 2 lezingen per jaar met het oog op wedstrijdzeilen, wedstrijdregels of boat performance.

Tot slot houden we contact met andere zeilverenigingen en stakeholders zoals het Watersportverbond, Noordzee Club, Markermeer-overleg en Rijkswaterstaat om onze wedstrijden te waarborgen en samen te werken aan betere wedstrijden met meer deelnemers.

Afgelopen jaar hebben Sjoerd en Frans de wedstrijdcommissie verlaten en hoewel Frans ons nog wel even blijft ondersteunen, kunnen een paar extra handen (en vers bloed) geen kwaad. Op dit moment bestaat de wedstrijdcommissie uit:

  • Floris Cornelissen (voorzitter)
  • Eric Zuidmeer (penningmeester)
  • Bernard Holsboer (J/80s)
  • Dingeman Boogert

We houden altijd nauw contact met de Barcommissie, vandaar dat Jørgen ook vaak bij een overleg aanschuift en onze voorzitter Bert Piels.

Zijn er nog privileges verbonden aan de wedstrijdcommissie?

Jazeker. We kunnen ze niet allemaal hier noemen, maar deze kunnen we je wel verklappen. Je hoeft geen startschip te zijn als je in de wedcie zit. Maar het grootste gewin zit in het feit dat je alle ins en outs van het wedstrijdzeilen leert. En dat zie je terug op het water. Of zoals Bert Piels destijds tegen mij zei: “Iedereen die in de wedstrijdcommissie komt, gaat beter zeilen.” En dat klopt. Want toen ik zelf in de wedstrijdcommissie kwam werden we nog maar 17e. Het jaar daarna 11e, om vervolgens in de 2014 vijfde te worden. In 2016 bereikte we onze eerste podiumplaats en werden we eerste en afgelopen jaar werden we derde. Minstens zo leuk zijn de contacten die je overhoudt aan de lezingen, overleggen en organisaties.

Geïnteresseerd of meer weten? Stuur ons een mail!

 

About the Author

By f.cornelissen / Bbp_participant on nov 30, 2017

Spring naar toolbar