Uitslag Gooimeer Cup 2018

Afgelopen woensdag was de Gooimeer Cup 2018. Met een flinke wind gingen de verenigingen met elkaar de strijd aan. De mannen werden van jongens gescheiden. Want de wind was met pieken van 30 knopen geen kattenpis.

De organisatie lag in handen van WSV Almere-Haven en zij verdienen dikke complimenten. De baan lag er goed in en was (door het ontbreken van wier) lekker lang. Ondanks de lange baan durfde vrijwel niemand zijn spinnaker te hijsen. De wind was ook erg vlagerig en met shifts van 30 graden moest je oppassen dat je niet opeens in een gijp of tack zat.

Niet iedereen finishte de race. Een aantal deelnemers staakte de race, maar de deelnemende Randmeer kwam in serieuze problemen toen ze omsloegen. Gelukkig was er assistentie van een zeiljacht en de RC RIB.

Naarden heeft zijn best gedaan. In de SW Hoog eindigde de Kyan op de eerste plaats en de Fram op een derde plaats. In de SW laag pakte de Brizo de tweede plaats en in de sportbotenklasse pakte de Jaws de tweede plaats. De volledige uitslag vind je hieronder. De wedstrijdcommissie van WSV Almere-Haven wil alle deelnemers die de stormachtige wind hebben getrotseerd bedanken. En daar sluiten wij ons bij aan.

Uitslag Gooimeer Cup

 

 

About the Author

By f.cornelissen / Bbp_participant on mei 17, 2018

Spring naar toolbar