Vrijwillgerstaken bij R&ZV Naarden – Jeugdzeilen

Het Jeugdzeilen van de R&ZV wordt voor bijna 100% georganiseerd en gedragen door vrijwilligers. Dit zijn de ouders, ooms en tantes en opa’s en oma’s van leerlingen die veelal zelf zeil- en waterliefhebbers zijn en al dan niet (in het verleden) zeilinstructie hebben gegeven. Maar ook ouders die zelf helemaal geen ervaring hebben in een zeil- of motoboot en zich willen inzetten voor de groei- en bloei van het Jeugdzeilen.

Zonder al deze vrijwilligers geen Jeugdzeilen, mét al deze vrijwilligers een fantastische zeilseizoen met plezier en gezelligheid op het water en rond het Clubhuis!

Graag doen we dan ook een beroep op jullie in verschillende rollen – er is voor elk wat wils al naar gelang interesse en talenten: (mentale) coach en ondersteuner van het eigen kind bij het klaarmaken van de boot, begeleider op het water of op de wal, ‘fouragemeester’, handige Harry, Superman to the rescue en voor iedereen: gezellige borrelaar!

De actuele indeling is onder “indeling ouders” te vinden.

Houdt deze pagina dan ook goed in de gaten, hij wordt regelmatig bijgewerkt!

Mocht je niet kunnen op de ingedeelde datum, ruil dan zelf met een andere ouder!

Instructeur
 (1 en 2)
Ouders die ervaring met en CWO diploma’s hebben voor het geven van zeilles dan wel die in opleiding zijn hiervoor
Instructeurshulp

Ouders die ervaring hebben met zeilen en het varen in een rubberboot maar geen instructie diploma’s beschikken. Zij ondersteunen de instructeur op het water.
RescueOuders die hun vaarbewijs hebben en ervaring hebben met het varen in snelle motorboten. Zij slepen voor de les de beide vlotten uit en ook weer in en zijn stand-by op het water voor calamiteiten. Als die er niet zijn ondersteunen ze de instructeurs met boeien uitleggen/verplaatsen, leerlingen verplaatsen en slepen.
OuderElke week 1 van beide ouders van de Bengels en Optizeilers die helpt met het klaarmaken dan wel opbergen van de bootjes zodat de lessen op tijd kunnen beginnen.
WalouderRoulerend 1 ouder per lesgroep die ondersteunt bij het klaarmaken van de bootjes en deze in de sleep legt. Ook ondersteuning bij het klaarmaken van de rubberboten.
WaterouderRoulerend 1 ouder per lesgroep Bengels of Opti’s (niet bij alle groepen van toepassing; niet altijd nodig) die meevaart met de rubberboot en ondersteunt op het water.
BarouderGeen toelichting nodig 😉
MateriaalouderOuder die de Walcap ondersteunt  bij het onderhoud van materieel en clubuis/terrein.
BorrelouderALLE ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes die gezellig komen borrelen in en voor het clubhuis aan het einde van de lesdag rond 16.30 uur.

We werken volgens een schema waarbij ouders roulerend worden ingedeeld.

Beschrijving van de taken

Een gedetailleerde beschrijving van alle taken is hier te vinden. Lees deze graag van te voren goed door!

Spring naar toolbar