MMZ

Micro Magic Zeilen

MMZ
Micro Magic Zeilen

Binnen de Roei-& Zeilvereniging ‘Naarden’ wordt er met Micro Magic’s gezeild. En dan ook echt ‘binnen’ want deze activiteit begint in ons clubgebouw ‘het Behouden Huys’, op een aangekondigde wedstrijddag. Wij ontmoeten elkaar met de MM boten in het clubgebouw om eerst over onze MM zeilboot op te scheppen, en onze activiteit met andere te delen.
Waarom een nieuwe Commissie?, omdat ieder die bij ons naar binnen wil, bij de R&ZV ‘Naarden’ lid moet zijn, dat geld voor alle Commissie’s dus ook voor de MM zeiler/ster. Tenzij men als introducé meekomt met een van onze leden.

De Micro Magic kent 3 soorten boten de Classic, de Race en de Carbon uitvoering, deze boten varen in 1 klasse tegen elkaar. Er zit weinig verschil tussen de boten, en alleen goed sturen is een garantie voor succes. Heeft men eenmaal heel veel ervaring dan is de MM-race de snelste boot mits met een classic roer.

Al onze boten moeten voldoen binnen de MM- box. Dat houd in grote lijnen in, minimaal 890 gram een loszittende kiel niet hoger dan 53cm en geen uitgebouwde zeilen en alleen maar 2 servo’s. 1 voor het roer en 1 servo voor de stand van de zeilen. En geen hoofdwanden, dit om in elkaar haken te voorkomen.
U kunt een boot laten meten bij de R&ZV ’Naarden’ en men verkrijgt dan een certificaat dat u boot een NED boot is.

De Micro Magic Commissie heeft als doel zoveel mogelijk MM aan de start te krijgen en nieuwe MM zeilers te motiveren om zelf een MM aan te schaffen.
De vereniging heeft een MM cadeau van Berhard Holsboer gekregen en deze boot is te leen, voor iedere introducé die ook eens wil ervaren hoe dat is een RC boot te besturen.

Ook heeft de vereniging de beschikking over leden met een Boeienboot en een Cameraboot, deze worden ook als reddingsboot ingezet.
Mocht het echt onverhoopt misgaan dan is de haven zo lief, om de Genie in te zetten. De Genie is een Marineschip wat diende om petonbruggen te plaatsen.
Gelukkig kan deze boot ook een paar MM bergen.

De wedstrijden zijn vanaf het Porterhouse steiger en wij mogen gebruik maken van hun terras, mits men er daar netjes achterlaat.
Het Porterhouse zorgt voor Bitterballen en Bier of een andere versnapering. Bij heel weinig wind kunnen wij ook nog uitwijken naar de Kraan.

De Commissie MM zeilen heeft ook de doelstelling om zich aan te sluiten bij de Nederlandse Micro Magic vereniging.
Om op deze manier, de mogelijkheid te bieden om met het NK of EK MM-zeilen mee te mogen doen, die waarschijnlijk gehouden gaan worden bij de R&ZV ’Naarden’
De Ned. MM vereniging geven NED nummers uit en een Nummer kost €10,- per jaar, inclusief lidmaatschap.

About the Author

By b.maurits / Administrator, bbp_keymaster on feb 03, 2018

Spring naar toolbar