Binnen Roei-& Zeilvereniging Naarden wordt er ook met modelzeilbootjes Micro Magic’s gezeild. Een internationale klasse waar er in Nederland 2600 nummers zijn uitgegeven. En wij beginnen dan ook echt ‘binnen’ want deze activiteit begint in ons clubgebouw ‘het Behouden Huys’. Op een wedstrijddag ontmoeten wij elkaar met de Micro Magic boten in het clubgebouw om eerst over onze Micro Magic’s op te scheppen onder het genot van een warme kop koffie, of thee.
Een eigen commissie
De Micro Magic zeilers hebben een eigen commissie. Omdat ieder die bij ons naar binnen wil, bij de R&ZV ‘Naarden’ lid moet zijn, dat geld voor alle Commissie’s dus ook voor de MM zeiler/ster. Tenzij men als introducé meekomt met een van onze leden.
Micro Magic

De Micro Magic kent drie soorten boten; de Classic, de Race en de Carbon uitvoering. Deze boten varen in één klasse tegen elkaar. De Classic met rechte achterkant en vluchtluik, de Race met een schuine achterkant vlak dek, en de Carbon uitvoering, vorm zoals een race maar dan zwart met ruitjes. Er zit weinig verschil tussen de boten en alleen goed sturen is een garantie voor succes. Heeft men eenmaal heel veel ervaring dan is de MM-Race de snelste boot mits met een classic roer. Al onze boten moeten voldoen binnen de MM-box. Dat houdt in grote lijnen in:

  • Minimaal 860 gram
  • Een verwisselbare kiel
  • Niet hoger dan 78 cm
  • Geen uitgebouwde zeilen
  • 2 servo’s (1 voor het roer en 1 servo voor de stand van de zeilen)
  • Geen hoofdwanden, dit om in elkaar haken te voorkomen.
U kunt een boot laten meten bij R&ZV Naarden. U krijgt dan een certificaat dat uw boot een NED boot is. De Micro Magic Commissie heeft als doel zoveel mogelijk Micro Magic’s aan de start te krijgen. We proberen zoveel mogelijk zeilers te motiveren om zelf een Micro Magic aan te schaffen.
De vereniging heeft een Micro Magic staan om uit te lenen. Deze boot is voor een introducé die ook eens wil ervaren hoe het is om een RC boot te besturen. Ook heeft de vereniging de beschikking over leden met een boeienboot en een cameraboot. Deze worden ook als reddingsboot ingezet. Mocht het echt onverhoopt misgaan dan is de haven zo lief, om de Genie in te zetten. De Genie is een Marineschip wat diende om petonbruggen te plaatsen.
Wedstrijdlocatie

De wedstrijden zijn vanaf de steiger van restaurant Porterhouse in Jachthaven Naarden. Wij mogen gebruik maken van hun terras, mits we het daar netjes achterlaten. Porterhouse zorgt voor bitterballen en bier of een andere versnapering, tegen betaling. Bij heel weinig wind kunnen wij ook nog uitwijken naar de kraan.

De Commissie Micro Magic Zeilen heeft de doelstelling om zich aan te sluiten bij de Nederlandse Micro Magic vereniging. Er zijn plannen om het NK of zelfs EK-Micro Magic in Naarden te organiseren. De Nederlandse Micro Magic vereniging geven NED nummers uit en een nummer kost €10,- per jaar, inclusief lidmaatschap.
Spring naar toolbar