R&ZVN Coastal Rowing
Roeiboten R&ZVN Coastal Rowing

Roeien op IJsselmeer en Randmeren

Sinds 2004 heeft de vereniging weer een actieve roeiafdeling. Dankzij de financiering door o.a. een aantal bewoners uit het Naarderbos (Founding Fathers) kon onze eerste boot aangeschaft worden. Deze zelfde groep mensen hebben ook met gezamenlijke inspanning het  roeivlot, de materiaalkist en het loodsje gebouwd en de lopende reparaties en onderhoud gepleegd en doen dat nog steeds (zie HIER). 

Binnen de Roei- & Zeilvereniging houden ruim 50 roei(st)ers zich bezig met het zeeroeien, ofwel roeien op open water. Hiervoor zijn speciaal ontwikkelde “yole de mers” aangeschaft: zelflozende boten en dus veilig voor het roeien op open water zoals het IJsselmeer.

De leden beschikken thans over een drietal boten: twee gestuurde 4 (Gooimeermin en Ijmeermin) en een ongestuurde 2 (Ons Dubbeltje). De boten liggen in de Jachthaven Naarden, waar we kunnen beschikken over een loodsje, trailerhelling en een eigen roeivlot en opslag voor de riemen.

Roeien op open water (Coastal Rowing) zit enorm in de lift nu bekend is dat deze sport als demo sport is toegelaten op de Olympische Spelen van 2020.

R&ZVN Coastal Rowing
Roeiboten R&ZVN Coastal Rowing

Sportief, gezond en gezellig

Roeien; Full body work-out
Wat roeien zo intensief maakt, is dat het je hele lichaam aan het werk zet. Meer dan 80% van je spieren wordt bij 1 haal gebruikt. Vandaar dat roeien ook wel een full body work-out wordt genoemd. Het helpt je niet alleen met het verliezen van je zwembandjes en het verbeteren van je conditie, maar ook bij het vergroten van je spiermassa en het definiëren van je spieren. Welke spieren je traint en in welke mate je ze traint heeft alles te maken met een goede roeitechniek. Het merendeel van zeeroeiers roeit wekelijks in ploegverband 1 tot 2 uur. Bij enkele ploegen staat het sportieve voorop: zij roeien in stevig tempo over grotere afstanden en nemen deel aan wedstrijden. Maar dat geldt ook voor de andere teams.

Coastal Rowwing
Zeeroeien R&ZVN

Gezelligheid

Bij de meeste ploegen staat echter de gezelligheid hoog aangeschreven maar ook hier wordt sportief geroeid: zij roeien veelal naar Muiderberg of Huizen en drinken samen een kop koffie alvorens weer naar de jachthaven terug te roeien. Ook kan afloop van het mooie clubhuis van de R&ZVN gebruik gemaakt worden als nazit onder genot van koffie, thee of water.

Oproep voor meer roei-deelnemers

Lijkt het u ook leuk om op open water te roeien? Laat het ons weten. Wij helpen u graag het roeien onder de knie te krijgen. De andere roeiers kunnen u vertellen wat een leuke sport het is, zomer en winter! En altijd met een voldaan gevoel terug in de haven.

Neem contact met ons op over het Zeeroeien
Voornaam
Achternaam
(klik hier om onderwerp toe te voegen)
.

Twee roeiverenigingen

In Naarden zijn nu twee verenigingen waar geroeid kan worden:

  • Roeien op het IJsselmeer en de randmeren bij onze Roei en Zeil- Vereniging Naarden.
  • Roeien in de vestinggrachten en op de Trekvaart bij de Roeivereniging Naarden (door sommigen ook wel “slootroeiers” genoemd). Hier dient men een apart Lidmaatschap voor af te sluiten.

Om bij ons te mogen roeien dient men lid te zijn van onze vereniging. Dit kan heel laagdrempelig d.m.v. het lidmaatschap bij de R&ZVN en een jaarlijkse roei-bijdrage van € 75.

Gezellig roeien in dit geval op de Eem
Ook wat voor u?
zeeroeien
Zeeroeien

Zo spannend kan het zijn op zee.

Neem contact met ons op over het Zeeroeien
Voornaam
Achternaam
(klik hier om onderwerp toe te voegen)
Spring naar toolbar